Iako planiramo organizirati i jezične parlaonice (konverzacijske praktikume) i jezične radionice (leksičko-gramatičke analize zahtjevnijih pisanih tekstova i audiozapisa) naša težišna aktivnost su interni početnički tečajevi. Kako smo u jednom članku već rekli, najteže je napraviti samome prve korake u ovladavanju stranim jezikom.

Nakon uspješno napravljenih prvih koraka (pravila čitanja, izgovor, najučestalija leksika, osnove gramatike) dalje napredovanje u stranom jeziku moguće je i samostalno, uz pomoć kvalitetnih priručnika (rječnika, gramatika i drugih priručnika). Doduše, vježbanje konverzacije učinkovitije je uz izvornog govornika, a za ovladavanje složenim tekstovima - dragocjeni su profesionalni filolozi. Imamo to u vidu!

Voditeljima naših internih početnih tečajeva stranih jezika mogu biti i nefilolozi. Može to biti bilo koji član udruge koji vlada osnovama konkretnog stranog jezika. Priručnike za takve početne tečajeve u Udruzi imamo. Zanimanja za takve početne tečajeve različitih stranih jezika u Udruzi također ima. Nedostaju - volonteri. Očekujemo vaše prijave!