Amela Tumara rođena je 06.09.1980. godine u Zagrebu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu (XVIII. gimnaziju - jezičnu). Maturirala je 1998. Tijekom cijelog školovanja učila je engleski jezik u Školi za strane jezike ‘’Sova’’ te talijanski i njemački kao dodatne jezike, također tijekom cijelog školovanja. Nakon završene srednje škole planirala je upisati Filozofski fakultet, studij stranog jezika i kroatistike, ali stjecajem raznih okolnosti završila je studij ekonomije. Posljednjih 16 godina radi u stranoj firmi i svakodnevno komunicira na engleskom jeziku kao primarniom jeziku poslovanja, mentor je mlađim zaposlenicima, sudjeluje u održavanju prezentacija na poslovnu temu te često putuje vezano uz posao. Cijeli život dijeli sklonost učenja stranih jezika te gaji ljubav prema jezičnim izražajima, pišući poeziju i kratke priče/roman. U slobodno vrijeme bavi se raznim umjetničkim stvaranjima (izrada mozaika, scrapbooking, bullet journaling itd.). Slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima. Počasna je članica Udruge Poliglot i suvoditeljica Engleske sekcije.

Katarina Rakić rođena je 2000. godine u Puli. U osnovnoj i srednjoj školi učila je talijanski i engleski jezik. Tijekom završnih godina osnovne i u prvom razredu srednje škole paralelno je pohađala tečaj engleskog jezika u školi stranih jezika. 2016. godine u sklopu istoga tečaja upisala je ljetnu školu engleskog jezika u školi Churchill House u Velikoj Britaniji. Tijekom školovanja u gimnaziji privuklo ju je učenje stranih jezika, te je započela s učenjem španjolskog jezika. Najprije ga je neko vrijeme učila samostalno, a potom na tečaju španjolskog jezika u izvedbi projekta World inthecity udruge AIESEC Hrvatska. Po završetku srednje škole odlučila se za studij španjolskog i ruskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je trenutno na četvrtoj godini studija. Smatra da učenje stranih jezika i upoznavanje stranih kultura doprinosi razvitku svake osobe. Uživa u učenju jezika, ali i u dijeljenju tog znanja sa drugim ljubiteljima jezikā. U slobodno se vrijeme od svoje treće godine bavi plesom, a ljeto provodi radeći u kompleksu apartmana, gdje redovito i sa zadovoljstvom komunicira s turistima. Počasna je članica Udruge Poliglot i suvoditeljica Španjolske sekcije.

Klara Lovrečki rođena je u Zagrebu. Završila je paralelno Prvu gimnaziju i Umjetničku školu Franje Lučića (smjer scenski plesač). Trenutno je apsolventica na dvopredmetnom studiju francuskog jezika i književnosti te pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Oduvijek je voljela raditi u nastavi, zbog čega se od završetka srednje škole bavi plesnom pedagogijom, a trenutno radi i kao asistentica u nastavi u Francuskoj školi u Zagrebu te vodi tečajeve francuskog jezika u Francuskoj Alijansi. Francuski jezik uči od srednje škole, a boravila je u Francuskoj u svrhu učenja jezika u nekoliko navrata, pri čemu je najdulji boravak bio jedan semestar studentske razmjene na Sveučilištu Artois u Arrasu. Zanimaju je strani jezici te glotodidaktika, a poseban interes joj je mjesto književnosti u nastavi stranih jezika te samostalno učenje stranih jezika. U  slobodno vrijeme voli čitati, plesati, ići u kazalište i putovati. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Francuske sekcije do 30.01.2023.

Lea Sever rođena je 1998. godine u Sisku. Završivši srednju ekonomsku školu, shvatila je da je zapravo više zanimaju strani jezici i kulture. U školi je 12 godina učila engleski i 5 godina njemački jezik. Samostalno je naučila španjolski i nakon završetka škole položila maturu iz španjolskog jezika. Od 2016. godine studira španjolsku i rusku filologiju. Sudjelovala je na 19. Svjetskom festivalu mladeži i studenata koji je 2017. godine održan u gradu Soči u Rusiji. Oduševljena je ruskom kulturom i gostoljubivošću Rusa, koji su je naučili novim ruskim riječima, pjesmama i običajima. U slobodno vrijeme bavi se plesanjem, jogom i jahanjem. Vrlo voli putovati i nakon završetka fakulteta želi nastaviti učiti strane jezike i upoznavati se s novim kulturama. U Udruzi Poliglot obnaša dužnost dopredsjednice i voditeljice Španjolske sekcije.

Letizia Viškanić rođena je 2002. godine. Studentica je na Fakultetu međunarodnih odnosa u Sankt Peterburgu. Završila je gimnaziju općega smjera (Gimnazija Andrije Mohorovičića) u Rijeci. Vlada engleskim i ruskim jezikom. Ruskim jezikom vlada na razini C1 (2020. godine). Dva ljeta uzastopce, 2018. i 2019. godine polazila je Ljetnu školu kineskog jezika u Šangaju. Sudjelovala je na nekoliko natjecanja iz ruskog jezika i kulture osvojivši jedno prvo i jedno drugo mjesto. Počasna je članica Udruge Poliglot koju predstavlja u Sankt Peterburgu promovirajući Hrvatsku, hrvatski jezik i hrvatsku kulturu u Hrvatskom klubu peterburške Škole No691.

Lucija Jelenić rođena je 1999. godine u Puli. U osnovnoj školi učila je engleski i talijanski jezik, a pri upisu u Jezičnu gimnaziju krenula je i s učenjem francuskog jezika. Tijekom pohađanja gimnazije, sudjelovala je u učeničkoj razmjeni u Nizozemskoj – CS Vincent van Gogh Assen. Na 4. je godini također prisustvovala na županijskom natjecanju iz Francuskog jezika i položila DELF ispit na razini B1. Trenutno je studentica na 5. godini dvopredmetnog studija Anglistike i Francuskog jezika i književnosti (nastavnički smjer) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U svoje slobodno vrijeme voli čitati, putovati i povremeno učiti njemački jezik, a od 2018. godine ljeti radi na recepciji turističkog naselja u Fažani što joj omogućuje kontinuirano korištenje stranih jezika. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Francuske sekcije od 30.01.2023.

Lucija Ripa rođena je 1999.godine u Ludwigshafen am Rheinu (Savezna Republika Njemačka). U osnovnoj i srednjoj školi učila je njemački i engleski jezik, a paralelno je pohađala Francusku alijansu. U srednjoj školi je u sklopu Goethe instituta osvojila stipendiju za pohađanje tečaja njemačkog jezika u Bielefeldu, zahvaljujući čemu je 2016. dobila Deutsches Sprachdiplom na razini B2.Trenutno je studentica 5.godine njemačkog jezika i književnosti te ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (nastavnički smjer).Također radi s njemačkim jezikom u korisničkoj službi „Tango communications“. U slobodno vrijeme voli čitati romane ruskog realizma i crtati. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Ruske sekcije.

Marija Jerković živi u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala engleski i hrvatski jezik. Oba jezika predavala je neko vrijeme na ekonomskoj školi u Zaboku, a zatim na osnovnoj školi u Zagrebu. Rano se upoznala s esperantom te ga je uvela kao fakultativan predmet u osnovnu školu. Upisala je postdiplomski studij interlingvistike i esperantologije u Poljskoj na Sveučilištu Adama Mickiewicza gdje je diplomirala s odličnim uspjehom. Predsjednica je Udruge predavača esperanta (UPE) od 2007. godine. Organizira tečajeve, predavanja i izložbe o esperantu. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Esperantske sekcije.

Marija Petrlić rođena je 1999. godine u Zagrebu. Studentica je japanologije i dvopredmetnog studija judaistike i južne slavistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voli učiti jezike (osim jezika koje studira vlada engleskim, učila je švedski) i upoznavati pripadajuće kulture. Otvorena je i pristupačna osoba s predavačkim iskustvom i talentom za držanje nastave. Uvijek nalazi način kako drugima prenositi znanje na zanimljiv i lak način. Pri tome voli povezivati više elemenata, posebno lingvistiku, književnost i pop-kulturu. Otvorena je za stjecanje novih znanja i iskustava. Ima iskustva u promociji usluga i prezentaciji proizvoda u telekomunikacijskim tvrtkama. Voli rad s ljudima. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Japanske sekcije.

Martina Ećimović rođena je 2002. godine u Slavonskom Brodu. U osnovnoj i srednjoj školi učila je njemački i engleski jezik. Tijekom školovanja u gimnaziji privuklo ju je učenje njemačkog jezika, te je 2021. dobila Deutsches Sprachdiplom iz njemačkog jezika na razini B2. Po završetku škole odlučila se za studij germanistike i fonetike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je trenutno na drugoj godini studija. Uz njemački i engleski, 12 godina pohađala je ljetnu školu ukrajinskog jezika i aktivno se bavi ukrajinskim folklorom. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Njemačke sekcije.

Martina Poznić rođena je 1999. godine u Zagrebu. U osnovnoj školi se zainteresirala za učenje stranih jezika te od početka pa do kraja osnovne škole paralelno pohađa tečajeve engleskog i njemačkog jezika. U Klasičnoj gimnaziji je učila latinski i grčki uz produbljivanje svog znanja iz engleskog i njemačkog. Dva semestra pohađala je i tečaj španjolskog jezika. Nakon gimnazije odlučuje se za nastavak svoje ljubavi učenja stranih jezika te upisuje studij fonetike i mađarskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija ljeta provodi u Berlinu na kampusu GLS učeći njemački. Također je iskoristila mogućnost stipendiranog odlaska u ljetnu školu u Debrecen (Mađarska). Aktivna je na događajima vezanim uz mađarski jezik i kulturu. Uz studij i volontira u dvije udruge koje rade s djecom iz spektra autizma. Smatra kako je znanje stranog jezika jedna od ključnih kompetencija. Otvorena je osoba, ima puno razumijevanja, vrlo dobro je upoznata s funkcioniranjem tečajeva i uživa u podučavanju stranih jezika. U slobodno vrijeme voli čitati i baviti se raznim sportovima. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Mađarske sekcije.

Mato Špekuljak rođen je 1953. godine u Đakovu (Republika Hrvatska). Od 1956. godine živi u Zagrebu. Studij ruskog jezika i književnosti (kao A predmeta) i poljskog jezika i književnosti (kao B predmeta) završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1985. godine s odličnim uspjehom. Radeći kao nastavnik ruskog jezika na Osnovnoj školi Pantovčak u Zagrebu uspješno je - od 19. veljače do 18. rujna 1986.- prošao Program uvođenja u samostalni odgojno-obrazovni rad. Od 28. lipnja do 3. kolovoza 1986. na Moskovskom državnom sveučilištu "M. V. Lomonosov" prošao je stručno usavršavanje predavača ruskog jezika. Ima višegodišnje iskustvo u nastavi ruskog jezika u zagrebačkim školama te kao prevoditelj za hrvatske tvrtke u Rusiji i Ukrajini. Autor je Kratke gramatike ruskog jezika, udžbenika, gramatike i konverzacijskog priručnika esperanta. Radio je kao knjižar, ravnatelj škole i časnik-prevoditelj u Hrvatskoj vojsci. Inicijator je i jedan od suosnivača Udruge Poliglot u kojoj obnaša dužnost predsjednika. Voditelj je Hrvatske sekcije.