Wednesday the 7th - - Hostgator Coupon
  • -

  • -

  • -

  • -

Amela Tumara rođena je 06.09.1980. godine u Zagrebu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu (XVIII. gimnaziju - jezičnu). Maturirala je 1998. Tijekom cijelog školovanja učila je engleski jezik u Školi za strane jezike ‘’Sova’’ te talijanski i njemački kao dodatne jezike, također tijekom cijelog školovanja. Nakon završene srednje škole planirala je upisati Filozofski fakultet, studij stranog jezika i kroatistike, ali stjecajem raznih okolnosti završila je studij ekonomije. Posljednjih 16 godina radi u stranoj firmi i svakodnevno komunicira na engleskom jeziku kao primarniom jeziku poslovanja, mentor je mlađim zaposlenicima, sudjeluje u održavanju prezentacija na poslovnu temu te često putuje vezano uz posao. Cijeli život dijeli sklonost učenja stranih jezika te gaji ljubav prema jezičnim izražajima, pišući poeziju i kratke priče/roman. U slobodno vrijeme bavi se raznim umjetničkim stvaranjima (izrada mozaika, scrapbooking, bullet journaling itd.). Slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima. Počasna je članica Udruge Poliglot i suvoditeljica Engleske sekcije.

Ivan Korolev rođen je 1983. godine u Ruskoj Federaciji. Završio je Fakultet informacijskih sustava i tehnologije. Po struci je inženjer računalnih tehnologija. Ima bogato radno iskustvo u području tehnike i računalstva. Karijeru je započeo kao specijalist te je napredovao do voditelja odjela u velikoj trgovačkoj kući. Zbog davne ljubavi i zanimanja za filozofiju 2021. godine upisao je postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu Sankt-peterburškog državnog sveučilišta, smjer Filozofska antropologija. Trenutno (lipanj 2023.) spreman mu je za objavljivanje rad posvećen istraživanju pitanja osobne slobode u okvirima Frankfurtske filozofske škole, a u djelima američkih i sovjetskih autora prije razdoblja Perestrojke. Radi na doktorskoj radnji pod nazivom "Gradski čovjek - egzistencijalno-antropološke posljedice urbanizacije", znanstveni mentor mu je B. V. Markov. Uči francuski i usavršava se u engleskom. Emigrant. Automobilom je proputovao pola Rusije i preko dvadesetak zemalja.

Katarina Rakić rođena je 2000. godine u Puli. U osnovnoj i srednjoj školi učila je talijanski i engleski jezik. Tijekom završnih godina osnovne i u prvom razredu srednje škole paralelno je pohađala tečaj engleskog jezika u školi stranih jezika. 2016. godine u sklopu istoga tečaja upisala je ljetnu školu engleskog jezika u školi Churchill House u Velikoj Britaniji. Tijekom školovanja u gimnaziji privuklo ju je učenje stranih jezika, te je započela s učenjem španjolskog jezika. Najprije ga je neko vrijeme učila samostalno, a potom na tečaju španjolskog jezika u izvedbi projekta World inthecity udruge AIESEC Hrvatska. Po završetku srednje škole odlučila se za studij španjolskog i ruskog jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je trenutno na četvrtoj godini studija. Smatra da učenje stranih jezika i upoznavanje stranih kultura doprinosi razvitku svake osobe. Uživa u učenju jezika, ali i u dijeljenju tog znanja sa drugim ljubiteljima jezikā. U slobodno se vrijeme od svoje treće godine bavi plesom, a ljeto provodi radeći u kompleksu apartmana, gdje redovito i sa zadovoljstvom komunicira s turistima. Počasna je članica Udruge Poliglot i suvoditeljica Španjolske sekcije.

Klara Lovrečki rođena je u Zagrebu. Završila je paralelno Prvu gimnaziju i Umjetničku školu Franje Lučića (smjer scenski plesač). Trenutno je apsolventica na dvopredmetnom studiju francuskog jezika i književnosti te pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Oduvijek je voljela raditi u nastavi, zbog čega se od završetka srednje škole bavi plesnom pedagogijom, a trenutno radi i kao asistentica u nastavi u Francuskoj školi u Zagrebu te vodi tečajeve francuskog jezika u Francuskoj Alijansi. Francuski jezik uči od srednje škole, a boravila je u Francuskoj u svrhu učenja jezika u nekoliko navrata, pri čemu je najdulji boravak bio jedan semestar studentske razmjene na Sveučilištu Artois u Arrasu. Zanimaju je strani jezici te glotodidaktika, a poseban interes joj je mjesto književnosti u nastavi stranih jezika te samostalno učenje stranih jezika. U  slobodno vrijeme voli čitati, plesati, ići u kazalište i putovati. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Francuske sekcije do 30.01.2023.

Lea Sever rođena je 1998. godine u Sisku. Završivši srednju ekonomsku školu, shvatila je da je zapravo više zanimaju strani jezici i kulture. U školi je 12 godina učila engleski i 5 godina njemački jezik. Samostalno je naučila španjolski i nakon završetka škole položila maturu iz španjolskog jezika. Od 2016. godine studira španjolsku i rusku filologiju. Sudjelovala je na 19. Svjetskom festivalu mladeži i studenata koji je 2017. godine održan u gradu Soči u Rusiji. Oduševljena je ruskom kulturom i gostoljubivošću Rusa, koji su je naučili novim ruskim riječima, pjesmama i običajima. U slobodno vrijeme bavi se plesanjem, jogom i jahanjem. Vrlo voli putovati i nakon završetka fakulteta želi nastaviti učiti strane jezike i upoznavati se s novim kulturama. U Udruzi Poliglot obnaša dužnost dopredsjednice, voditeljice Španjolske sekcije i suvoditeljice Hrvatske sekcije.

Letizia Viškanić rođena je 2002. godine. Studentica je na Fakultetu međunarodnih odnosa u Sankt Peterburgu. Završila je gimnaziju općega smjera (Gimnazija Andrije Mohorovičića) u Rijeci. Vlada engleskim i ruskim jezikom. Ruskim jezikom vlada na razini C1 (2020. godine). Dva ljeta uzastopce, 2018. i 2019. godine polazila je Ljetnu školu kineskog jezika u Šangaju. Sudjelovala je na nekoliko natjecanja iz ruskog jezika i kulture osvojivši jedno prvo i jedno drugo mjesto. Počasna je članica Udruge Poliglot koju predstavlja u Sankt Peterburgu promovirajući Hrvatsku, hrvatski jezik i hrvatsku kulturu u Hrvatskom klubu peterburške Škole No691.

Lucija Jelenić rođena je 1999. godine u Puli. U osnovnoj školi učila je engleski i talijanski jezik, a pri upisu u Jezičnu gimnaziju krenula je i s učenjem francuskog jezika. Tijekom pohađanja gimnazije, sudjelovala je u učeničkoj razmjeni u Nizozemskoj – CS Vincent van Gogh Assen. Na 4. je godini također prisustvovala na županijskom natjecanju iz Francuskog jezika i položila DELF ispit na razini B1. Trenutno je studentica na 5. godini dvopredmetnog studija Anglistike i Francuskog jezika i književnosti (nastavnički smjer) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U svoje slobodno vrijeme voli čitati, putovati i povremeno učiti njemački jezik, a od 2018. godine ljeti radi na recepciji turističkog naselja u Fažani što joj omogućuje kontinuirano korištenje stranih jezika. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Francuske sekcije od 30.01.2023.

Lucija Ripa rođena je 1999.godine u Ludwigshafen am Rheinu (Savezna Republika Njemačka). U osnovnoj i srednjoj školi učila je njemački i engleski jezik, a paralelno je pohađala Francusku alijansu. U srednjoj školi je u sklopu Goethe instituta osvojila stipendiju za pohađanje tečaja njemačkog jezika u Bielefeldu, zahvaljujući čemu je 2016. dobila Deutsches Sprachdiplom na razini B2.Trenutno je studentica 5.godine njemačkog jezika i književnosti te ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu (nastavnički smjer).Također radi s njemačkim jezikom u korisničkoj službi „Tango communications“. U slobodno vrijeme voli čitati romane ruskog realizma i crtati. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Ruske sekcije do 20.03.2023.

Marija Jerković živi u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala engleski i hrvatski jezik. Oba jezika predavala je neko vrijeme na ekonomskoj školi u Zaboku, a zatim na osnovnoj školi u Zagrebu. Rano se upoznala s esperantom te ga je uvela kao fakultativan predmet u osnovnu školu. Upisala je postdiplomski studij interlingvistike i esperantologije u Poljskoj na Sveučilištu Adama Mickiewicza gdje je diplomirala s odličnim uspjehom. Predsjednica je Udruge predavača esperanta (UPE) od 2007. godine. Organizira tečajeve, predavanja i izložbe o esperantu. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Esperantske sekcije.

Marija Petrlić rođena je 1999. godine u Zagrebu. Studentica je japanologije i dvopredmetnog studija judaistike i južne slavistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voli učiti jezike (osim jezika koje studira vlada engleskim, učila je švedski) i upoznavati pripadajuće kulture. Otvorena je i pristupačna osoba s predavačkim iskustvom i talentom za držanje nastave. Uvijek nalazi način kako drugima prenositi znanje na zanimljiv i lak način. Pri tome voli povezivati više elemenata, posebno lingvistiku, književnost i pop-kulturu. Otvorena je za stjecanje novih znanja i iskustava. Ima iskustva u promociji usluga i prezentaciji proizvoda u telekomunikacijskim tvrtkama. Voli rad s ljudima. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Japanske sekcije.

Martina Ećimović rođena je 2002. godine u Slavonskom Brodu. U osnovnoj i srednjoj školi učila je njemački i engleski jezik. Tijekom školovanja u gimnaziji privuklo ju je učenje njemačkog jezika, te je 2021. dobila Deutsches Sprachdiplom iz njemačkog jezika na razini B2. Po završetku škole odlučila se za studij germanistike i fonetike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je trenutno na drugoj godini studija. Uz njemački i engleski, 12 godina pohađala je ljetnu školu ukrajinskog jezika i aktivno se bavi ukrajinskim folklorom. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Njemačke sekcije.

Martina Poznić rođena je 1999. godine u Zagrebu. U osnovnoj školi se zainteresirala za učenje stranih jezika te od početka pa do kraja osnovne škole paralelno pohađa tečajeve engleskog i njemačkog jezika. U Klasičnoj gimnaziji je učila latinski i grčki uz produbljivanje svog znanja iz engleskog i njemačkog. Dva semestra pohađala je i tečaj španjolskog jezika. Nakon gimnazije odlučuje se za nastavak svoje ljubavi učenja stranih jezika te upisuje studij fonetike i mađarskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom studija ljeta provodi u Berlinu na kampusu GLS učeći njemački. Također je iskoristila mogućnost stipendiranog odlaska u ljetnu školu u Debrecen (Mađarska). Aktivna je na događajima vezanim uz mađarski jezik i kulturu. Uz studij i volontira u dvije udruge koje rade s djecom iz spektra autizma. Smatra kako je znanje stranog jezika jedna od ključnih kompetencija. Otvorena je osoba, ima puno razumijevanja, vrlo dobro je upoznata s funkcioniranjem tečajeva i uživa u podučavanju stranih jezika. U slobodno vrijeme voli čitati i baviti se raznim sportovima. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Mađarske sekcije.

Mato Špekuljak rođen je 1953. godine u Đakovu (Republika Hrvatska). Od 1956. godine živi u Zagrebu. Studij ruskog jezika i književnosti (kao A predmeta) i poljskog jezika i književnosti (kao B predmeta) završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1985. godine s odličnim uspjehom. Radeći kao nastavnik ruskog jezika na Osnovnoj školi Pantovčak u Zagrebu uspješno je - od 19. veljače do 18. rujna 1986.- prošao Program uvođenja u samostalni odgojno-obrazovni rad. Od 28. lipnja do 3. kolovoza 1986. na Moskovskom državnom sveučilištu "M. V. Lomonosov" prošao je stručno usavršavanje predavača ruskog jezika. Ima višegodišnje iskustvo u nastavi ruskog jezika u zagrebačkim školama te kao prevoditelj za hrvatske tvrtke u Rusiji i Ukrajini. Radio je i kao knjižar, ravnatelj škole, umirovljen je kao časnik-prevoditelj u Hrvatskoj vojsci. Autor je Kratke gramatike ruskog jezika, udžbenika, gramatike i konverzacijskog priručnika esperanta. Inicijator je i jedan od suosnivača Udruge Poliglot u kojoj obnaša dužnost predsjednika.

Nancy Loco rođena je 1992. godine u Münchenu od majke Hrvatice i oca Talijana. Živjela je u Italiji u Foggi i tamo je, u osnovnoj i srednjoj školi, učila talijanski jezik kao materinski te engleski jezik. Tijekom srednje škole počela je učiti francuski jezik koji je učila do kraja srednje škole. Paralelno je pohađala tečaj engleskog jezika u školi stranih jezika u Folkestoneu u Engleskoj, a u ljetnoj školi u Cannesu usavršavala je francuski. Godine 2011. završila je Klasičnu gimnaziju Vincenzo Lanza u Foggi. 2015. godine upisala se na Sveučilište stranih jezika i književnosti u Bariju gdje je studirala arapski, njemački i srpskohrvatski. Zatim se preselila u Švicarsku gdje je 2 godine učila njemački i radila s francuskim. Dok je živjela u Švicarskoj dobila je stipendiju da se može vratiti u svoju drugu domovinu - Hrvatsku - i učiti hrvatski jezik i hrvatsku kulturu. Godine 2019. upisala je Croaticum na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je tri i pol godine učila i produbljivala znanje hrvatskog. Iste godine upisala je studij sestrinstva na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu. Sestrinstvo je njena druga ljubav. Smatra da učenje stranih jezika i poznavanje stranih kultura doprinosi razvoju svake osobe i uvelike proširuje intelektualni vidokrug svakog čovjeka. Voli učiti jezike, ali i dijeliti svoje znanje stranih jezika s drugim ljubiteljima jezika. U slobodno vrijeme voli kuhati, baviti se sportom i putovati. Članica je Zajednice Talijana u Zagrebu gdje vrlo aktivno sudjelujem u raznim aktivnostima zajednice. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Talijanske sekcije.

Sara Zobel rođena je 1998. godine u Zagrebu. Interes za učenje stranih jezika pokazivala je od malih nogu (engleski je naučila kao dijete preko crtića), te joj  stoga nije bilo teško odlučiti se za studij anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom pohađanja opće gimnazije u Kutini u sebi je otkrila i interes za ruski jezik i kulturu te je zato na Filozofskom fakultetu upisala i ruski jezik i književnost. Uz redovno studiranje učila je  i njemački jezik  te je stekla Goethe certifikat o znanju njemačkoga jezika na razini B2, a kasnije i svjedodžbu o znanju njemačkoga jezika na razini C1 u Centru za strane jezike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Kako bi utvrdila svoje znanje engleskoga jezika, tijekom studija je stekla i Cambridge Advanced English certifikat na razini C2. Za vrijeme studija godinu dana se bavila držanjem individualnih instrukcija iz engleskoga jezika. Također je vodila tečaj hrvatskoga jezika za ukrajinske izbjeglice kao volonter Crvenog križa Zagrebačke županije; time je stekla potrebno iskustvo u vođenju tečajeva i parlaonica. Komunikativna je, odgovorna i voli putovati te se upoznavati sa stranim kulturama.  Već dvije godine aktivno sudjeluje u razgovornom klubu Škole ruskog jezika Zlatoust iz Sankt Peterburga. Trenutno je apsolventica prevoditeljskog smjera na spomenuta dva odsjeka. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Engleske sekcije.

Silvana Ricov rođena je u Zagrebu gdje se i školovala u Prvoj gimnaziji i na Filozofskom fakultetu. Diplomirala je na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnosti. Predavala je hrvatski jezik u Centru za upravu i pravosuđe te u Četvrtoj gimnaziji. Bila je lektorom u "Večernjem listu" i "Vjesniku" te u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Volontirala je u UNICEF-u. Učila je strane jezike u školama stranih jezika, pjevala i plesala u folklornom društvima, bavila se mnogim hobijima, među kojima posebno tai chijem. Voli glazbu, književnost, kazaliste i film, arheologiju, biologiju, antropologiju, povijest i putovanja. Ne smatra da je brilijantna u engleskom, talijanskom i ruskom jeziku, ali te jezike voli i u stalnom je kontaktu s njima. Učenje je vrlo veseli, a žeđ za novim spoznajama i otkrićima najvise je, osim putovanja, inspirira i pokreće u životu. Osvojila je, kako kaže, samo jedan veći planinski vrh, onaj na Triglavu, ali se nada da će u njenom životu biti još, onih manjih unutrašnjih vrhunaca, skromnih izvora osobne sreće. Redovna je članica Udruge Poliglot i Voditeljica Hrvatske sekcije.

Valentina Smolić rođena je 2000. godine u Novoj Gradiški. U osnovnoj i srednjoj školi učila je engleski i njemački jezik. Za vrijeme školovanja u Gimnaziji Nova Gradiška otkrila je svoju ljubav prema jezicima te odlučuje upisati studij anglistike i ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom svog studija sudjelovala je u Erasmus Buddy programu u kojemu je imala priliku upoznati izvorne govornike ruskog jezika što joj pomoglo u razvijanju komunikacijskih vještina. Smatra da učenje stranog jezika pomaže u razvijanju osobe u raznim aspektima te potiče poštovanje prema različitim nacionalnostima, rasama i kulturama. Na diplomskom studiju upisala je nastavnički smjer na obje grupe jer je svoj poziv pronašla u predavanju. Uz studij Valentina radi s engleskim jezikom u tvrtki „RealNetworks“. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Ruske sekcije od 20.03.2023. do 16.06.2023.

Vladyslava Piskovska rođena je 2000. godine u Ukrajini. Studentica je završne godine polonistike na Varšavskom sveučilištu, smjer - predavanje poljskog jezika kao stranog. Već dvije godine predaje poljski u jednoj varšavskoj školi stranih jezika. Ima iskustva u volonterskom radu s izbjeglicama iz Ukrajine u Poljskoj. Vlada također engleskim i ruskim jezikom. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Ukrajinske sekcije i Poljske sekcije.