Monday the 15th - - Hostgator Coupon
  • -

Amela Tumara rođena je 06.09.1980. godine u Zagrebu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu (XVIII. gimnaziju - jezičnu). Maturirala je 1998. Tijekom cijelog školovanja učila je engleski jezik u Školi za strane jezike ‘’Sova’’ te talijanski i njemački kao dodatne jezike, također tijekom cijelog školovanja. Nakon završene srednje škole planirala je upisati Filozofski fakultet, studij stranog jezika i kroatistike, ali stjecajem raznih okolnosti završila je studij ekonomije. Posljednjih 16 godina radi u stranoj firmi i svakodnevno komunicira na engleskom jeziku kao primarniom jeziku poslovanja, mentor je mlađim zaposlenicima, sudjeluje u održavanju prezentacija na poslovnu temu te često putuje vezano uz posao. Cijeli život dijeli sklonost učenja stranih jezika te gaji ljubav prema jezičnim izražajima, pišući poeziju i kratke priče/roman. U slobodno vrijeme bavi se raznim umjetničkim stvaranjima (izrada mozaika, scrapbooking, bullet journaling itd.). Slobodno vrijeme provodi s obitelji i prijateljima. Počasna je članica Udruge Poliglot i suvoditeljica Engleske sekcije.

Andrej Troickij rođen je 1990. u Moskvi (Ruska Federacija). Završio je magisterij iz poslovne informatike. Ima veliko menadžersko iskustvo u području informacijskih tehnologija i logistike. Trenutno Andrej savjetuje tvrtke u informatizaciji i automatizaciji logistike. U slobodno vrijeme uživa u putovanjima i upoznavanju novih kultura. Govori engleski i ruski jezik. Andrej se zaljubio u ljepotu i gostoljubivost Hrvatske i sada uči hrvatski. Počasni je član Udruge Poliglot i suvoditelj Ruske sekcije.

Anja Domazet rođena je 2000. godine u Slavonskom Brodu. U srednjoj se školi počinje više zanimati za jezike te se uz nastavu engleskog, njemačkog, grčkog i latinskog, okušava i u učenju turskog i talijanskog na tečajevima. Godine 2019. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu upisuje dvopredmetni studij Anglistike i Ruskog jezika i književnosti. U slobodno vrijeme nastoji njegovati i svoju ljubav prema hrvatskom jeziku čitajući knjige, volontira u Klubu studenata Filozofskog fakulteta i provodi vrijeme s obitelji i prijateljima. Od 18. listopada 2023. počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Ruske sekcije.

Katarina-Antonia Boras rođena je 2000. godine u Metkoviću. U osnovnoj školi uči engleski i njemački, a tijekom pohađanja prirodoslovno-matematičke gimnazije počinje samostalno učiti francuski jezik. Ljubav prema filologiji odvodi je na Filozofski fakultet u Zagrebu gdje 2019. upisuje studij Ruskog i Francuskog jezika i književnosti. Trenutno je na diplomskom studiju, a želja joj je baviti se prevoditeljstvom. Osim francuskog i ruskog svladava i osnove perzijskog jezika te uči talijanski. U slobodno vrijeme čita, sluša glazbu i provodi vrijeme s obitelji i prijateljima. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Francuske sekcije.

Lucija Bažant rođena je u Đakovu 2000. godine. U klasičnoj gimnaziji stekla je ljubav prema jezicima te upisuje studij Ruskog jezika i književnosti i Pedagogije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Aktivno volontira u Hrvatskoj akademskoj zajednici i u Klubu studenata rusistike Puškin. Svoje slobodno vrijeme voli provoditi aktivno i s dobrim ciljem, stoga je posvećena radu u udrugama, ali i druženju s prijateljima. Voli putovati i želi naučiti nove jezike, upoznati druge kulture. Voditeljica je Ruske sekcije od 16. lipnja do 17 listopada 2023. godine. Dopredsjednica je Udruge Poliglot od 8. rujna 2023. godine.

Lucija Mrđen rođena je 2000. godine u Zagrebu. U osnovnoj školi zaljubljuje se u engleski jezik, a u općoj gimnaziji počinje razvijati zanimanje i za druge jezike. 2019. godine upisuje dvopredmetni studij Filozofije i Ruskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu kao svoj prvi izbor. Tijekom studija okušava se u malom projektu prevodeći književne tekstove suvremenih ruskih autora, a u budućnosti bi se voljela baviti prevođenjem jer je ono spoj dviju ljubavi – čitanja i razvijanja znanja jezika. Aktivno volontira u Klubu studenata rusistike Puškin, a svoje slobodno vrijeme voli provoditi uz dobru knjigu, dobru kavu ili sa obitelji. Počasna je članica Udruge Poliglot i suvoditeljica Ruske sekcije.

Marija Jerković živi u Zagrebu gdje je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala engleski i hrvatski jezik. Oba jezika predavala je neko vrijeme na ekonomskoj školi u Zaboku, a zatim na osnovnoj školi u Zagrebu. Rano se upoznala s esperantom te ga je uvela kao fakultativan predmet u osnovnu školu. Upisala je postdiplomski studij interlingvistike i esperantologije u Poljskoj na Sveučilištu Adama Mickiewicza gdje je diplomirala s odličnim uspjehom. Predsjednica je Udruge predavača esperanta (UPE) od 2007. godine. Organizira tečajeve, predavanja i izložbe o esperantu. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Esperantske sekcije.

Marija Kralj rođena je 01. lipnja 2001. godine u Zagrebu. Njezina ljubav prema jezicima zapravo je posljedica ljubavi prema knjigama, kulturi i serijama koje tamani još od malih nogu. Završila je Hotelijersko-turističku školu u Zagrebu 2020., a te iste godine upisuje Španjolski jezik i književnost te Ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu također u Zagrebu. U slobodno se vrijeme najviše bavi umjetnošću, kulinarstvom i sportom. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Španjolske sekcije.

Mato Špekuljak rođen je 1953. godine u Đakovu (Republika Hrvatska). Od 1956. godine živi u Zagrebu. Studij ruskog jezika i književnosti (kao A predmeta) i poljskog jezika i književnosti (kao B predmeta) završio je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 1985. godine s odličnim uspjehom. Radeći kao nastavnik ruskog jezika na Osnovnoj školi Pantovčak u Zagrebu uspješno je - od 19. veljače do 18. rujna 1986.- prošao Program uvođenja u samostalni odgojno-obrazovni rad. Od 28. lipnja do 3. kolovoza 1986. na Moskovskom državnom sveučilištu "M. V. Lomonosov" prošao je stručno usavršavanje predavača ruskog jezika. Ima višegodišnje iskustvo u nastavi ruskog jezika u zagrebačkim školama te kao prevoditelj za hrvatske tvrtke u Rusiji i Ukrajini. Radio je i kao knjižar, ravnatelj škole, umirovljen je kao časnik-prevoditelj u Hrvatskoj vojsci. Autor je Kratke gramatike ruskog jezika, udžbenika, gramatike i konverzacijskog priručnika esperanta. Inicijator je i jedan od suosnivača Udruge Poliglot u kojoj obnaša dužnost predsjednika.

Mihaela Pokrivač rođena je 2001. godine. Završila je Gimnaziju Bjelovar gdje je sudjelovala u Centru izvrsnosti iz engleskog jezika i pohađala nastavu za Njemačku jezičnu diplomu (DSD). Upisuje studij Kroatistike i Poljskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2019. godine. Također je od početka studija polaznica tečaja ruskog jezika u Centru za strane jezike na istom fakultetu. Zanimaju je strani jezici i nove kulture, a u slobodno vrijeme voli čitati i putovati. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Hrvatske sekcije.

Nika Sikaček rođena je u Zagrebu 2002. godine. Završila je IV. gimnaziju, gdje joj je prvi jezik bio engleski, a drugi španjolski. Po završetku srednje škole, 2020. godine, upisala je Španjolski jezik i književnost (nastavnički smjer) i Portugalski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osim studija na Fakultetu, privatno drži poduke iz jezika, najviše iz hrvatskog jezika strancima, ali i iz engleskog i španjolskog jezika. U slobodno vrijeme rado čita. Suvoditeljica je knjiškog bloga gdje pokušava svoju ljubav prema knjigama podijeliti sa drugima. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Engleske sekcije i - od 02. studenoga 2023. do 14. prosinca 2023. - Portugalske sekcije.

Vesna Huskić rođena je u SR Njemačkoj gdje je pohađala osnovnu školu i gimnaziju. Maturirala je u XVI. gimnaziji (jezičnoj) u Zagrebu. Diplomirala je njemački jezik i književnost te stekla diplomu diplomirane lingvistice na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Paralelno je studirala i švedski jezik i književnost. Stalni je sudski tumač za njemački jezik. Po ulasku Republike Hrvatske u EU upisala je postdiplomski studij za simultano i konsekutivno prevođenje na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Već 26 godina predaje njemački jezik na XVI. gimnaziji u Zagrebu u svojstvu profesora savjetnika. Od 2003. godine priprema učenike u regularnoj DSD I i DSD II nastavi za polaganje DSD I/II ispita za njemačku jezičnu diplomu. Članica je ispitne komisije. Od 2021. godine drži pripreme naprednog njemačkog jezika u Trinomu za polaganje mature na višoj razini. Od 2022. godine voditeljica je prve njemačke dramske grupe u XVI. gimnaziji. Počasna je članica Udruge Poliglot i voditeljica Njemačke sekcije.