Udruga Poliglot prima prijave za besplatno učenje esperanta petkom od 19.15 do 20.30 u prostoru Mjesnog odbora Jarun (Hrgovići 57a, dvije minute pješice od postaje Jarun tramvaja 5 i 17, ulaz pored ulaza u Poštu Jarun). Početak tečaja kad se prijavi najmanje 6 polaznika. Prijave molimo slati na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Jedini uvjeti sudjelovanja su punoljetnost i članstvo u Udruzi Poliglot. Članom Udruge se postaje popunjavanjem pristupnice i uplatom godišnje članarine u iznosu 120,00 kuna. Za 2022. godinu, obzirom da je Udruga ove godine osnovana, članarina se ne plaća! Sam tečaj je besplatan.

Esperanto je jezik izuzetno lagan za učenje. Svu njegovu gramatiku moguće je naučiti za pola sata. Ima veliku propedeutičku vrijednost - znatno olakšava učenje drugih jezika. Može ga lako naučiti i čovjek kojemu teško ide učenje stranih jezika. Ima desetke tisuća govornika. U mnogim zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, djeluju esperantski klubovi i društva. Steći prijatelje širom svijeta najlakše je upravo pomoću esperanta.